Ongedeeld samenleven is een maatschappelijk initiatief voor iedereen die activiteiten organiseert voor en met mensen die werken aan hun herstel , eigen kracht en ervaringsdeskundigheid.

Bij voorkeur dichtbij, in de buurt waar je leeft en waar iedereen je gemakkelijk in je waarde laat, je ontmoet en kent.

Ongedeeld samenleven leert hoe je dit voor elkaar krijgt zonder veel kosten te maken en waar iedereen veilig en makkelijk aan mee kan doen.

Daarbij krijg je beschikking over een eigen website. Deze is eenvoudig in gebruik waardoor iedereen kennis kan maken met het doel van de activiteit, gemakkelijk in contact kan komen en meedoen. 

Drempelloos en veilig. Iedereen kan reageren, maar niet zelf publiceren. Je kunt hierdoor de inhoud en privacy waarborgen. Het systeem vraagt geen gegevens van mensen. Daardoor is niemand, ook de bezoeker of deelnemer, een ‘prooi’ voor elkaar of van derden. 
En ook niet van het ongedeeld samenleven platform zelf.

Die website is geen doel op zich, slechts een praktisch en speciaal hiervoor ontwikkeld hulpmiddel. Dit online middel en de kennis over gemeenschapsvorming  en zelfvoorziening is het resultaat van 15 jaar onderzoek en ontwikkeling,eerst met kinderen en jongeren. De toepassing is mede daardoor erg eenvoudig geworden. 

Je hoeft geen technische kennis of vaardigheden te hebben. De opbouw van sites is als een krant dus met een voorpagina, rubrieken en artikelen. Je hebt geen kennis van internetcodes nodig.
De helpdesk helpt je  in stappen een artikel te maken en publiceren, reacties op te vangen, beantwoorden en eventueel te publiceren.
Iedere site is voorzien van webmail, dat is handig en snel. Hierdoor hoef je niet je e-mail te publiceren en is je privacy gewaarborgd.

Waarom is dat anders dan bijvoorbeeld social media? 
Bezoekers van uw site hoeven geen profielen of gegevens over zichzelf te geven.  Je houdt als deelnemer zelf volledig de regie over de inhoud en context. Net als bij alle sites op internet kunt u wel linken maken naar andere sites en of social media, twitter en meer.

Sta je er alleen voor?
Nee, het wordt een netwerk van sites. Weliswaar worden de sites door iedere deelnemer zelfstandig onderhouden, maar zijn indien je dat wilt afzonderlijk vindbaar via deze site.  Je kunt dan ook makkelijk inspiratie opdoen bij anderen.
Door het gebruik kunnen wij je begeleiden met het op koers houden van je initiatief.

Is er dan geen enkele restrictie?
Deze site en alle subnetwerken zijn een initiatief van Ongedeeld samenleven.nl met als doel de verbinding tussen mensen dichtbij te verbeteren. Het gebruik is alleen bedoeld voor not-for-profit activiteiten. Aan deelnemers wordt geen vergoeding gevraagd of verplichting opgelegd.

Hoe ga je aan de slag? 
Je meldt je aan via dit formulier en geeft aan in welk gebied, met wie en waarvoor u een initiatief wilt starten of een bestaand initiatief wilt verder helpen.
Wij nemen dan contact met u op en in overleg bereiden we de site voor. Je mag er vanuit gaan dat je binnen 2 werkdagen aan de slag kunt.